Onderzoek van prof. dr. Legius bekroond met Sidmarprijs

De Koninklijke Academie voor Geneeskunde heeft het wetenschappelijk onderzoek van prof. dr. Eric Legius van het centrum menselijk erfelijkheid aan KU Leuven bekroond met de Sidmarprijs.

 

De Prijs Sidmar voor geneeskundig wetenschappelijk onderzoek wordt om de drie jaar toegekend aan een onderzoeker die een belangrijke bijdrage geleverd heeft tot de fundamentele of klinische kennis van een chronische aandoening die bij de mens een ernstige invaliditeit veroorzaakt en als ongeneeslijk wordt beschouwd.

Prof. dr. Legius mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn onderzoek naar neurofibromatosis type 1 en verwante aandoeningen. De bijdrage van prof. dr. Legius in het  neurofibromatosis onderzoek van de laatste vijf jaar situeert zich in het ontrafelen van de specifieke moleculaire karakteristieken van de NF1 microdeletie. Hij richtte zich ook op de studie van de moleculaire oncogenese bij neurofibromatosis type 1 alsook op de klinische en moleculaire karakterisatie van twee neurofibromatosis gerelateerde aandoeningen: intestinale neurofibromatosis en het Legiussyndroom.

 

Administrator van site